torsdag 28 juni 2012

Avståndet mellan

På senaste tiden har jag läst den här novellsamlingen på tåget till och från jobbet. Avståndet mellan är en samling korta noveller skrivna av, för mig, mer eller mindre kända författare. Novellerna utspelar sig i tunnelbanan och på pendeltåget i Stockholm (med omnejd) och varje novell har sin "egen sträcka". Personerna i de olika novellerna möts ibland i förbifarten när de går på och av tågen, men berättelserna hänger inte ihop. Passar ihop gör de däremot och trots att det är så många olika författare har de lyckats behålla samma känsla boken igenom. Och detta trots att ett par noveller är på norska och en på engelska. En väldigt intressant koncept!
Bland de författare som jag kände igen fanns Gunnar Ardelius, Sara Bergman Elfgren, Johanna Koljonen, Mårten Sandén, Johanna Tydell och Katarina Kuick.

De sträckor jag tyckte bäst om att "åka" var Jordbo-Farsta strand, Krigslida-Trångsund, Bro-Barkaby, Västerhaninge-Gröndalsviken och Nynäshamn-Kalhäll.

2 kommentarer:

  1. Jag är sååå nyfiken på den här! Bokmässigt får jag nog hålla mig i skinnet med bokköp tills nästa månad och tills dess ta vad som finns i hyllan och på biblioteket. (:

    SvaraRadera
  2. Jag lånade denna på bibblan här i stan!

    SvaraRadera