måndag 18 juni 2012

Den du inte ser

Deckare är sommarläsning och Gotlandsdeckare är en sommarfavorit hos mig. Mari Jungsteds Den du inte ser slank ner snabbt och smidigt ;)

Jag läste den på nationaldagen och det passade fint för den utspelas just i början av juni.

En kvinna hittas brutalt mördad på en strand. Polisen upptäcker snart att kvinnan har sina trosor intryckta i munnen, men hittar inga spår av sexuella övergrepp. Kvinnan hade kvällen innan bråkat med sin pojkvän, så han blir snabbt huvudmisstänkt och häktas. När ytterligare en kvinna hittas mördad på samma sätt inser man att han inte är rätt person och jakten på mördaren fortsätter. Kriminalkommissarie Anders Knutas och hans kollegor stressas av ett stort mediauppbåd och gotlänningar som är oroliga för att turisterna ska svika ön när en mördare går lös. Polisen måste ta reda på om kvinnorna mördas helt godtyckligt eller har de någon gemensam nämnare? Kan de hitta den, kan de hitta mördaren.

Läsaren får ledtrådar insprängt i boken och fattar ganska snart hur det måste hänga ihop, även om man inte vet den exakta lösningen, men poliserna kommer vid upprepade tillfällen på sidospår.

Ja, det är spännande som ni förstår. De klassiska delarna i en kriminalroman finns här - komplett med poliser med trassliga privatliv - även om Anders Knutas har att relativt harmoniskt familjeliv. Ingen läsning som utmanar, men det gör inget. Jag gillar det ändå.

Av Mari Ljungstedt har jag tidigare bloggat Den dubbla tystnaden oc I denna ljuva sommartid och läst Den döende dandyn och Den inre kretsen.

4 kommentarer:

 1. Hej!

  Jag har läst alla hennes böcker utan den senaste
  "Den sista Akten", ska se om jag får tag på den i sommar. Inspirerande blogg du har :)

  SvaraRadera
 2. Tack! Roligt att du tittade in :)

  SvaraRadera
 3. Åh, den beställde jag nyss. Jag kom på att jag inte hade läst den första boken i serien så får göra det :D

  SvaraRadera