fredag 8 juni 2012

Eld

Den här boken sträckläste jag ju för ganska länge sedan och förstår inte att jag inte kommit för mig att blogga den tidigare. Å andra sidan är min hög med obloggade böcker ständigt växande ...

Eld är andra delen i en trilogi av Mats Strandberg och Sara Bergmark Elfgren. Första delen Cirkeln slog ner som en bomb i bokvärlden. Alla läste den - de flesta älskade den. Jag också!

Här får vi återvända till Engelsfors och träffa Linnéa, Ida, Minoo, Vanessa och Anna-Karin igen. Efter de omtumlande händelserna vid skolårets slut har sommaren varit lugn. Snart står det dock klart att det var lugnet före stormen. Mystiska saker är i görningen i Engelsfors och ännu en gång är det bara "de utvalda" som har en chans att förhindra en katastrof. Men de måste samarbeta och det största hotet kommer kanske från det mest oväntade hållet.

Ja, jag vill verkligen inte skriva för mycket om vad som händer för att inte förstöra för den som har läsningen framför sig. Eld är lika spännande som Cirkeln och det händer massor hela tiden. Oväntat och väntat. Allt rör inte det magiska utan även huvudpersonernas privatliv och de saker som alla tonåringar tampas med. Jag gillar det. Det jordnära och det övernaturliga i kombination. Jag gillar att människorna i boken inte är antingen goda eller onda, utan som människor är mest. Jag gillar att de utvalda inte är något "dream team". Ja, och så är det spännande också, men det har jag nog redan sagt ;)

Det blir en lång väntan på den tredje boken.

5 kommentarer:

 1. Jag beställde faktiskt Eld i veckan, kunde inte stå emot längre :) Den kanske till och med blir läst i sommar...

  SvaraRadera
 2. Hehe, ja jag vill läsa Nyckeln nu nu nu! ;)

  SV: Nej, jag vet men kommer inte alls ihåg hur omslaget såg ut på den som vi hade, tyvärr :/

  SvaraRadera
 3. Absolut! Men vi får öva på det där med att vara tålmodiga.

  Jag vill minnas att omslaget var med en akvarellmålning på.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ah, man kan ju googla ;)

   http://boooookit.blogspot.se/2009/09/godnatt-mister-tom-goodnight-mister-tom.html

   Radera