tisdag 12 juni 2012

Återupptäcker biblioteket


Jag "glömmer" periodvis bort att gå till biblioteket. Det är lite för lätt att köpa pocketböcker. Fördelen med t.ex. den nordiska läsutmaningen är att bibblan blir ett naturligt ställe att söka sig till för att hitta böcker.

Till Islandstemat i juni hittade jag Jökelteatern av Steinunn Sigurdardottir, men jag fick också med mig Molnfri bombnatt av Vibeke Olsson samt en samling kortare texter av diverse mer eller mindre kända författare. Den boken heter Avståndet mellan.

7 kommentarer:

 1. Molnfri bombnatt ligger hemma och väntar på att bli läst (köpte den begagnad). Men jag behöver få det lite lugnare på jobbet innan jag lär börja läsa den. Min hjärna verkar bara klara lite enklare böcker just nu.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag fick mersmak av Brickenböckerna och fick tips om Molnfri bombnatt av samma författare. Ska bli spännande att läsa.

   Radera
 2. Nackdelen med biblioteket är att det, åtminstone för mig, har en tendens att bli ett jättehög med böcker som följer med hem ... Men det är ju ett härligt lyxproblem! :)

  SvaraRadera
 3. Bibblan och jag har haft en väldigt nära relation de senaste två åren. Jag köper nästan inga böcker alls längre, eftersom det har börjat kännas onödigt. Allt finns ju på bibblan! Lite jobbigt bara om jag råkar bli kär i en bok...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hoppas jag håller min relation håller i sig - det är ju så himla smart med bibliotke!

   Radera
 4. Molnfri bombnatt är helt underbar, en av mina favoritböcker!

  SvaraRadera