torsdag 25 september 2014

Twitter-recensioner (del 3)

Kvinnan som gick till sängs i ett år av Sue Townsend

Handling: Samma dag som Evas barn flyttar hemifrån, går hon och lägger sig. Och stannar där. Nu tänker hon inte serva sin familj längre. Men särskilt mycket lugn och ro får hon inte.

Omdöme: Småroligt och en kul grundidé, men författaren drar det hela lite för lång och det spårar ur och som läsare tröttnar jag efter ungefär två tredjedelar.
Dagboken från imorgon av Ceceilia Ahern

Handling: Tamara råkar hitta en gammal bok i bokbussen och blir onekligen förvånad när det visar sig att det är hennes dagbok – och att hon får vet vad som ska hända en dag i förväg!

Omdöme: Om att se vad ens handlingar får för konsekvenser och vad man gör när man har möjlighet att förändra morgondagen. En söt och småroligt berättelse i sedvanlig Ahern-stil. En trevlig liten bagatell i hängmattan (eller i mitt fall - på balkongen).

Dagarna med farmor av Frédèrique Deghelt

Handling: När Jades farmor riskerar att tvingas flytta ifrån sitt hem och in på ålderdomshem, tar Jade med henne hem till sig. De lär känna varandra på nytt som vuxna kvinnor. Farmodern överraskar med att avslöja att hon i hemlighet har läst böcker i alla år då andra trott att hon bara skött om hus och hem.

Omdöme: En riktigt söt historia! Dessutom om böcker – härligt. Också de båda kvinnornas nyfunna relation och jämnvikten mellan dem som skiftar genom historien är väldigt intressant. Och slutet – jag såg det inte komma alls! Ett extra plus för det underbara omslaget.
Läs, läs!
Dagarna med farmor
Författare: Frédérique Deghelt
Förlag: Lind & Co (2013) ISBN: 9789174611380
Finns t.ex. hos Bokus eller Adlibris

6 kommentarer:

  1. Dagarna med farmor är jag sugen på att läsa.

    SvaraRadera
  2. Låter som något för mig som ju är farmor och allt :)

    SvaraRadera
  3. Läste Dagarna med farmor i somras och slutet oj så ställd jag blev. Det var så oväntat och först kände jag mig lite lurad men så här i efterhand så känns det ändå som ett rätt bra slut. Oväntat dock.

    SvaraRadera