fredag 12 september 2014

Twitter-recensioner (del 1)

Nu är högen med obloggade böcker alltför stor här igen, så för att komma loss blir det några kortrecensioner i Twitter-stil.


Augustiresan av Anna Fredriksson

Handling på (ca) 140 tecken: Fyra väninnor på cykelsemester på ett sensommarvackert Österlen. Alla har de något att berätta. Alla har de något att dölja.

Omdöme på (ca) 140 tecken: Om vuxenmobbning, otrohet och andra tunga ämnen. Men också om kärlek och vänskap. Lockande beskrivningar av mat och miljö och en berättelse med stort läsdriv. Riktigt fin läsning – rekommenderas!

Augustiresan var mitt augustival i läsutmaningen "Läs ett år".Jag biter i apelsiner av Anna-Karin Thorburn

Handling på (ca) 140 tecken: Jag är tillsammans med Ödlan, men när Jag träffar Lo på biblioteket infinner sig en stor längtan.

Omdöme på (ca) 140 tecken: Om kärlek, svek, längtan och passion klädd i en vacker, vacker språkdräkt av ett sällsamt slag. Smart berättargrepp att aldrig ge läsaren namnet på jaget. Ungdomsroman säger vissa. All-åldersroman säger jagSonjas sista vilja av Åsa Hellberg

Handling på (ca) 140 tecken: De tre kvinnorna blir minst sagt förvånade när de förstår vilka utmaningar deras väninna skrivit in som sin sista vilja för dem i sitt testamente. De antar utmaningen och förändrar sina liv för alltid.

Omdöme på (ca) 140 tecken: Rolig och varmhjärtat om att våga bryta invanda spår och utmana sig själv. Trist bara att kvinnorna inte kunde få ”finna sig själva” utan att också finna en man. Men det får gå. Riktigt feel-good är detta hursomhelst.


Mörka platser av Gillian Flynn

Handling på (ca) 140 tecken: Libbys familj mördas brutalt. Sju år gammal anger hon sin egen bror som mördare, men i vuxen ålder tar några privatspanare kontakt med henne och vill förmå henne att ta tillbaka anklagelsen.

Omdöme på (ca) 140 tecken: Sjaskigt, smutsigt, blodigt, skrämmande och riktigt, riktigt bra. Läs!

Jag har tidigare läst och bloggat om Gone Girl av samma
författare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar