torsdag 25 september 2014

Fyrklövern och silverelixiret

Den här boken fick jag som 
rec.ex. av Idus förlag - tack!
Jag har nyligen läst Lille-Mor Arnäs bok Fyrklövern och silverelixiret för min 6-åring. Hon är väl egentligen för liten, men hon klarar att lyssna till längre berättelser nästan utan bilder - åtminstone när det är spännande!

Och spännande är det när 10-åringarna Linnéa, Linus, Julia och Gustaf går igenom portalen i häxringen i Fjärås och hamnar i den onda och mörka världen Malorbia.

De måste använda både sina huvuden och sin fyrklöverkraft för rädda ljusfolkets (älvornas) drottning Rosa och hitta ett sätt att förgöra de svarta häxorna som styr landet.

Det här är andra boken i en serie och det är tydligt att det hade underlättat att ha läst den första boken innan, men vi kom ändå snabbt in i berättelse och ofta sa vi båda två "ett kapitel till" när vi egentligen hade läst lagom mycket vid nattningen. Men en sak som vi inte gillade var att det var så många svordomar i boken, Det känns onödigt.

Nu väntar vi med spänning på upplösningen i del tre. Så länge har vi lånat den första boken "Fyrklövern och häxringens hemlighet" på biblioteket.Fyrklövern och Silverelixiret
Författare: Lille-Mor Arnäs
Förlag: Idus (2014)
ISBN: 9789175770628
Finns t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar