onsdag 1 juni 2016

Den lilla bokhandeln i Paris

Rec.ex. från Bazar - tack!
Bokhandlaren Jean Perdu har i över 20 år sörjt att han förlorade sin livs stora kärlek. Han lever spartanskt och tillåter inte sig själv att känna något. Istället hjälper han andra att må bra genom att hitta böcker som passar deras sinnesstämning och personlighet. I en gammal pråm ankrad i centrala Paris driven han La pharmacie littéraire - Litteraturapoteket - och säljer böcker för själen.

Men historien kommer ikapp honom när han hittat ett brev han fick för länge sedan, men aldrig öppnade. Innehållet i brevet får honom nästan att gå under, men sedan bestämmer han sig för att kasta loss från kajkanten och ta med pråmen på en resa mor försoning. Med sig på färden får han två herrelösa katter, en ung välkänd författare med skrivkramp som flyr sina beundrarinnor och så småningom får de också sällskap av en italiensk kock. Tillsammans styr de bokbåten mot södra Frankrike var och en med sitt bagage och sina förhoppningar med sig. Målet för resan blir kanske inte som de tänkte, den blir istället så mycket mer.

Det här är en söt och charmig berättelse om sorg, saknad och kärlek - och inte minst om böcker och deras läkande kraft! Den är är lättläst och underhållande utan att vara för lättsam, lite svärta i det söta gör oftast berättelsen så mycket bättre.

Den lilla bokhandeln i Paris av Nina George är precis en sådan där bok man behöver en regnig dag hemma i soffan. Eller en solig dag i hängmattan. Eller helt enkelt när man behöver en bok som ger en varm känsla i hjärtat.

Jag kryssade "Translation" på min sommarbingobricka.

Den lilla bokhandeln i Paris
Författare: Nina George
Förlag: Bazar Förlag (2016)
ISBN: 9789170283901
Finns t.ex. hos Bokus eller Adlibris

10 kommentarer:

 1. Jag behöver en bok som ger en varm känsla i hjärtat. Nu. Väntar på den här varje dag...

  SvaraRadera
 2. Alltså, bokhandel, litteraturälskare och katter. Kan inte bli fel?

  SvaraRadera
 3. För mig känns det här som årets perfekta sommarläsning :)

  SvaraRadera
 4. Har den oläst (på engelska) i bokhyllan. Kanske blir det lite sommarläsning...

  SvaraRadera