söndag 5 juni 2016

Inför-sommaren bloggstafett: En bok att läsa när det regnar och en bok att läsa när solen skiner

Sofies bokblogg ordar en bloggstafett med boktips inför sommaren. Under dagen tipsar en hel radda bokbloggare om var sin bok som passar att läsa när det regnar och en bok att läsa när solen skiner. Jag tar över stafettpinnen efter Veroniqa på Bokdivisionen.

Här kommer mina två tips.

Regn av Kirsty Gunn är en vemodig och vacker bok. Den handlar om de två syskonen Janey och Jim som tillbringar en sommar vid en sjö. Deras föräldrar finns i periferin, men barnen lämnas mycket för sig själva. Passar bra att läsa uppkrupen i soffan med en kopp te när regnet smattrat mot rutorna.

Solviken av Annika Estassy är precis en sådan där liten lättsam och mysig feel good-pärla som passar lika bra på stranden, i hängmattan eller under ett parasoll på ett café. Den handlar om Marie som ärver ett gammalt hus i Roslagen. Hon vet inte riktigt vad hon ska göra med huset och om det är rätt att lämna storstadslivet. En charmig sommarbok.Nästa tips kommer du att hitta hos Anna på Sagan om sagorna. Hela schemat finns här.

7 kommentarer:

 1. Tack för fina sommarboktips! :-)

  SvaraRadera
 2. Verkar vara fin sommarläsning!

  SvaraRadera
 3. Du får stafettens pris för bästa titelval! Blev nyfiken på Solviken, särskilt eftersom det är en katt på omslaget... ;)
  Roligt att du var med i stafetten!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tyckte faktiskt själv att jag var riktigt fyndig ;)
   Solviken är mysig!
   Tack för att du ordnade - nu ska jag klicka mig runt och läsa de andras tips.

   Radera
 4. Solviken skulle jag vilja läsa! :)

  SvaraRadera