måndag 1 augusti 2016

Prio ett

Rec.ex. från Wahlström & Widstrand - tack!
Den tredje delen i Emelie Schepps deckarserie om åklagaren Jana Berzelius heter Prio ett. Precis som de andra böckerna utspelas denna bok i och omkring Norrköping och den här gången handlar det om ambulanssjukvård, otäcka mord - och så klart gör sig Janas förflutna påmint.

I Prio ett utreder kriminalkommissarie Henrik Levin och hans kollega Mia Bolander en rad otäcka mord. Jana måste ta hand om allt praktiskt efter att hennes mor plötsligt gått bort, och försöker samtidigt göra allt hon kan för att mördaren ska få sitt straff. En person från Janas förflutna dyker upp. Han är efterlyst av polisen hotar att avslöja allt om deras tidigare liv om hon inte hjälper honom. En hjälp som gör att hon själv måste bryta mot lagen och riskera hela det liv hon lever nu.

Tempot är högt i dessa böcker och det är stundvis väldigt spännande (och blodigt!).

Det underlättar om man läst de tidigare böckerna Märkta för livet och Vita spår för att förstå Janas bakgrund och de tidigare relationerna. Kontrasterna mellan Jans liv nu och då har varit ett av de intressantaste trådarna i de tidigare böckerna och jag saknar den storyn här. Visst nämns det och speciellt hennes rädsla för att bli avslöjad, men jag hade önskat att det skulle ta någon ny vändning i denna bok. Nu blir det bara en "vanlig" kriminalroman, men med ett bra läsdriv och en utan tvekan väldigt spännande story, är det inte så bara förstås!


Prio ett
Författare: Emelie Schepp
Förlag: Wahlström & Widstrand (2016)
ISBN: 9789146230274
Finns t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar