lördag 13 augusti 2016

Sekten som återuppstod

Rec.ex. från författaren - tack!
Efter mitt blogginlägg om Sekten från Dimön hörde författaren Mariette Lindstein av sig till mig och frågade om jag ville läsa fortsättningen. Det ville jag så klart!

Sekten som återuppstod tar vid där den första boken slutar, så har man inte läst den ska så är det bäst att sluta läsa detta blogginlägg.

Oswald är häktad och snart inleds rättegången mot honom. Sofia försöker komma till rätta med livet utanför sekten, men trots att Oswald är i fängelset så hittat han sätt att komma åt henne och hon kan aldrig känna sig säker.

Men Sofia bestämmer sig för att inte låta sig skrämmas. Istället gör hon vad hon kan för att sprida kännedom om ViaTerra och Oswalds skräckvälde för avskräcka andra. Hon blir dock utsatt för upprepade attacker och hot. Hennes pojkvän Benjamin ber henne glömma sekten och Oswald så att de kan gå vidare med sitt liv, men Sofia kan inte låta saken bero. Till slut blir dock situationen så obehaglig för henne att hon bestämmer sig för att flytta utomlands.

Några trogna sektmedlemmar försöker hålla herrgården och ViaTerras verksamhet igång, medan de väntar på ledarens frigivning. Vad kommer hända när han är fri och tillbaka på Dimön? Vad har han för planer och vad innebär det för Sara? Kan Oswald komma åt henne trots att nästan ingen vet var hon befinner sig?

 Om förra boken är spännande och obehaglig, så blir den här rent otäck på sina ställen. Författaren får tydligen ofta höra att "så kan det väl ändå inte ha gått till på riktigt - det är bara fiktion", men eftersom hon har egna erfarenheter från livet i en sekt kan hon intyga att det kan gå till precis så här - och ännu värre.

Det är fascinerande och skrämmande att läsa om hur en person kan påverka så många och hur svårt det är att komma ifrån ett sådan här "gemenskap". Jag vill inte berätta för mycket detaljer om handlingen, men vilken bladvändare den här boken är! Det går inte att sluta läsa.

Rekommenderas verkligen!

Sekten som återuppstod
Författare: Mariette Lindstein
Förlag: Mörkersdottir (2016)
ISBN: 9789175990835
Finns t.ex. hos Bokus eller Adlibris

4 kommentarer:

 1. Jag har läst den första och den var bra. Jag tror säkert att uppföljaren är ännu bättre. Mariette kan verkligen binda läsaren. Jag har träffat henne ett par gånger då vi är utgivna på samma förlag och det är svårt att föreställa sig alla fasor hon utsatts för. Hälsn Ronnie G Lundin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Verkligen skicklig på att hålla fast läsaren!

   Radera
 2. Oj då måste jag läsa fortsättningen

  SvaraRadera