onsdag 24 augusti 2016

Gustavs grabbIgår träffades vi i bokcirkeln och hade då läst första boken i temat biografier. Jag var inte stormförtjust över bokvalet Gustavs grabb av Leif GW Persson pga fördomar (helt och hållet mina egna ogrundade) om "Leffe", men fick läsa en intressant och berörande berättelse om en person som jag ju faktiskt visste ganska lite om. Han framstår som en reko person, intelligent och ödmjuk. Dessutom hade boken ett trevligt språk. En glad överraskning alltså och vi var flera som tyckte så.

Nu ska jag välja en biografi till bästa tillfälle. Har ni några tips (helst i pocket)?

(Jag kryssade "With an ugly cover" på min sommarbingobricka.)

Gustavs grabb
Författare: Leif G W. Persson
Förlag: Bonnier (2011)
ISBN: 9789100126841
Finns t.ex. hos Bokus eller Adlibris

4 kommentarer:

 1. Jag läste biografin om Marie Krøyer (Balladen om Marie) för sexton år sedan och den berörde mig otroligt mycket. Jag var så otroligt uppfylld av hennes levnadsöde och minns att jag ville diskutera hennes levnadsöde med alla som orkade lyssna. Giftermål med en man som blev mer och mer påverkad av sin psykiska sjukdom, och som dessutom fick all ära och berömmelse. När hon sedan blev kär i en annan man, gravid med honom och övertygad om att hon var lika älskad tillbaka och att han var beredd att gifta sig med henne, då blev hon återigen sviken. Först genom att han till att börja med inte ville gifta sig med henne, och sedan genom ständiga otroheter. Boken har filmatiserats, men som jag förstår det tar den fasta enbart på en kort period i Marie Krøyers liv.

  Boken finns i nytryck från 2012: http://www.bokus.com/bok/9789170401060/balladen-om-marie-kroyer-en-biografi/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, den skrev du ju om i Danmarkstipsen. Den vill jag hursomhelst läsa, men det ser inte ut som den finns i pocket och det ska det helst vara till bokcirkeln. Glömde skriva det.

   Radera
 2. Visst var den en positiv överraskning! Gillade Leif GW redan innan jag läste boken, och jag gillar honom ännu lite mer efter Gustavs grabb. :)

  SvaraRadera