måndag 31 juli 2017

Glöm mig

Jag lyssnar väldigt sällan på ljudböcker. Ljudböcker och jag kommer inte riktigt överens. Men jag har märkt att författarinlästa självbiografiska berättelser tenderar att funka bäst, som t.ex. Rikitikitavi av Rikard Wolff och En droppe midnatt av Jason "Timbuktu" Diakité, men faktiskt också den här boken.

Glöm mig av Alex Schulman är en rak och naken berättelse om hans egen uppväxt i ett hem som i mångt och mycket styrs av mamman alkoholproblem.

Jag har tidigare inte fått ett speciellt gott intryck av Alex Schulman och trodde inte att jag var speciellt intresserad av att höra om hans familj, men jag fick höra många fina omdömen och bestämde mig för att ge den en chans (hm, någon gång i februari tror jag, men förblev obloggad länge).

Jag blev engagerad och berörd av boken, som är utmärkt inläst av författaren själv. Här finns inget ursäktande, inget överslätande utan bara en ärlig skildring av att växa upp i skuggan av ett missbruk och hur det sätter spår för livet. Rekommenderas!

Den här boken är också nominerad till Årets bok 2017.

Glöm mig [Elektronisk resurs]
Författare: Alex Schulman
Förlag: Bookmark Förlag (2017)
ISBN: 9789188345523
Finns t.ex. hos Bokus eller Adlibris

8 kommentarer:

 1. Jag läste hans Skynda att älska och blev positivt överraskad. Har aldrig gillat hans mediapersonlighet, men som författare är hans kanske inte så oäven.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inte jag heller, men kan nog tänka mig att läsa fler av hans böcker.

   Radera
 2. Jag lyssnade också på den och blev överraskad, hans mediaperson gör att man nästan inte ens vill läsa men så var den så naken och oförställd. Gillade mycket!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag med. Förvånad över hur mycket.

   Radera
 3. Jag är lite nyfiken faktiskt men samtidigt ligger den väldigt långt ner på att läsa-listan :/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag blev förvånad över hur mycket jag gillade den. Kanske kan den få flytta upp lite i läshögen?

   Radera