torsdag 31 januari 2013

Jag är tyvärr död och kan inte komma till skolan idag

Olivia blir dumpad av sin pojkvän John. De har varit tillsammans länge och hon vet inte hur hon ska klara sig utan honom. Hon förstår överhuvud taget inte hur hon ska kunna leva.
Men lever gör hon och hon måste gå till skolan. Hon tröstas av vännerna Tor och Emma och funderar på hur hon ska få John tillbaka. Hon får rådet av Emma att göra honom svartsjuk och börjar flirta med andra killar. Olivia upptäcker att det är trevlig med uppmärksamheten och flirtandet leder till mer. Men kan Olivia verkligen vara intresserad av andra killar - hon älskar ju John? Hur kan det komma sig att hon vill ha sex med killar hon knappt känner. Och vill hon verkligen ha John tillbaka eller vill hon bara ha någon?
 
Jag är tyvärr död och kan inte komma till skolan av Sara Ohlsson är en bra ungdomsroman (författarens debut) om kärlek, sex och om att komma på vad man själv vill. Olivia slits mellan olika känslor - viljan att vara med någon och den tryggheten, den befriande känslan av att kunna göra vad hon vill med vem hon vill, oron för att bli kallas slampa om hon hånglar med för många killar. Toppa sedan det hela med en oförutsägbar pappa.
 
Jag tycker om att läsa den här boken. Några saker poppar hela tiden in i mitt huvud under läsningen:
 
"Gud, vad skönt att jag inte är tonåring längre!"
 
"Stackars min dotter som ska genomlida högstadiet!"
 
och
 
"De använder väl kondom!?!" ;)

2 kommentarer: