tisdag 1 april 2014

Min familj och andra monster

Rec. ex. via Feelgoodbiblioteket och Bazar - tack!
Jag tyckte mycket om David Safiers förra bok Dålig karma och hade nöjet att lyssna på honom på bokmässan i höstas. I söndags bokcirklades det om hans nya bok Min familj och andra monsterEn bokcirkel för alla, men jag befann mig på ett tåg då och kunde inte vara med. Men jag har ju läst boken så klart!

Boken handlar om familjen Wüschmann som egentligen inte gillar varandra speciellt mycket. Jo, det kanske de gör egentligen - de har bara glömt bort det i vardagsstressen. Efter en misslyckad maskerad möter familjen en häxa som förvandlar dem till de monster de är utklädda till. För att bli sig själva igen måste de förmå häxan att bryta förvandlingen och de ger sig iväg på en lång resa för att hitta henne. Men det är inte helt lätt att resa som vampyr, varulv, mumie och Frankensteins monster.

Det är en dråplig berättelse som balanserar farligt när att bli alldeles för tramsig - och jag vet att flera personer tycker att den  passerar den gränsen - men jag tycker den klarar sig tack vare författarens humor och förmåga att skriva karaktärerna med ett visst mått av finess i all deras monsterkomik. Naturligtvis lär de sig en läxa av sina  nya skepnader och de gör i alla fall ett försök att göra det bästa av sin situation.

Jag uppskattade Dålig karma mer, men hade en riktigt rolig lässtund tillsammans med monsterfamiljen i den här boken.

Min familj och andra monster : roman
Författare: David Safier
Förlag: Bazar (2014)
ISBN: 9789170283321
Finns t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar