tisdag 15 april 2014

Tisdagstema: New York


Det är tisdagstema med ämnet New York hos Boktimmen idag. Då passar det ju väldigt bra att skriva lite om den här guideboken som jag fick i posten från Hoi förlag häromdagen.

Det i sin tur passar väldigt bra, för i höst ska jag åka till New York. Det blir det tredje besöket och eftersom jag redan "klarat av" de flesta klassiska sevärdheter, ser jag fram emot att hitta de där små godbitarna vid sidan av "turist-måstena" och här kommer jag att få hjälp av Daniel Svanbergs bok Ett annat Manhattan.

Och på tal om godbitar är mycket av fokus i boken på var man hittar den godaste maten, de roligaste drinkarna och de läckraste bakverken. Det passar mig fint ;)
Men det finns även shoppingtips och förslag på undangömda små guldkorn till platser att besöka. Guiden är indelad efter de olika områdena/kvarteren på Manhattan och varje avsnitt avslutas med en rekommenderad "slinga" genom just det kvarteret.

Sen funderar jag på vilken författare som är mest New York och jag lutar åt Paul Auster. Vilken tycker du?


Ett annat Manhattan
Författare: Daniel Svanberg
Förlag: Hoi (2014)
ISBN: 9789175578996
Finns t.ex. hos Bokus eller Adlibris

2 kommentarer:

  1. Vad härligt det låter att åka till New York! Jag har aldrig varit där, men vill väldigt gärna! Håller med om Paul Auster!

    SvaraRadera