söndag 18 december 2022

Lucka 18 i feelgood-julkalendern: Varma scones och vilsna katter + Fyllda hjärtan och frusna tassar

En roman (eller två) som är helt berättad ur en katts perspektiv - funkar det? Jadå, i Melissa Daileys mysiga böcker om katten Molly fungerar det väldigt bra.

I första boken Varma scones och vilsna katter får vi följa Molly som förlorar sin matte och hennes väg som vilsen vildkatt för att till slut hitta ett nytt hem hos Debbie som precis flyttat till den lilla pittoreska byn Stourton. Där försöker hon få igång en caféverksamhet, men det är inte alla i byn som vill att hon ska lyckad. Men när Molly flyttar in hos Debbie föds idén att göra om caféet från ett helt vanligt fikaställe till ett kattcafé.

I del två Fyllda hjärtan och frusna tassar har Molly bekymmer, dels med sina ungar, dels med flera oväntade och kanske inte helt välkomna nytillskott på caféet och i lägenheten. Hennes ägare Debbie har också bekymmer, dels med att hålla igång caféet och dels med sin syster som lämnat sin man och behöver någonstans att ta vägen. Dessutom drabbat en stor sorg både Molly och Debbie och det leder i sin tur till ytterligare förvecklingar i deras liv.

Gillar man katter, feelgood och charmig Engelsk landsbygdsmiljö så gillar man det här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar