måndag 2 september 2013

Kodnamn Verity

Kodnamn Verity av Elisabeth Wein är en bok som jag fick som rec ex av Gilla böcker - tack!

Handlingen presenteras så här av förlaget:
"Året är 1943. Ett brittiskt plan kraschlandar i Frankrike och en spion blir tillfångatagen och förhörd. Gömd i en lada väntar hennes bästa vän på livstecken. Under tortyr skriver den fängslade spionen Queenie ner allt hon vet om den brittiska underrättelsetjänsten. Men i takt med att bakgrundshistorien rullas upp, och vänskapen mellan henne och piloten Maddie beskrivs, så förändras också perspektivet. Är Queenie den hon utger sig för att vara, och vem skriver hon egentligen för?"

Kodnamn Verity är en spännande och väldigt gripande berättelse om de två väninnorna Queenie och Maddie. Kriget innebär att de utsätts för prövningar som kräver allt mod de kan uppbringa och lite till. Att historien berättas med hjälp av Queenies nedskrivna "bekännelse" är ett smart grepp - hennes nuvarande situation i fängelse och historien om hur hon hamnade där blandas och ger läsningen ett spännande driv.

Den är klassad som ungdomsbok, men det är ingen anledning att missa den här boken. Jag tyckte riktigt mycket om den.

Kodnamn Verity
Författare: Elizabeth Wein
ISBN: 9789186634452
Förlag: Gilla böcker (2013)
Finns t.ex. hos Bokus eller Adlibris

4 kommentarer:

 1. Den verkar riktigt bra. Har precis läst en bok om just andra världskriget (Den osynliga bron) men med en helt annan typ av historia. Får nog memorera denna bok

  SvaraRadera
 2. Jag ska påbörja läsningen ikväll. Hoppas jag också gillar den!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas jag inte har haussat upp den för mycket ;)

   Radera