onsdag 16 oktober 2013

Svea äter

Svea äter är den andra boken i serien Bus med Svea från Turbine/Massolit förlag.

Alla som har barn eller har barn i sin närhet kommer att känna igen situationen i den här boken. Svea är hungrig och pappa lagar mat. Men det är ju inte alltid maten hamnar i munnen ...

Precis som i den första boken, Svea tvättar, hittar författaren Linda Palm precis rätt nivå för de små barnen. Igenkänningen är stor och min 2-åring är mycket road. Vi läser den här boken om och om igen.

Precis som förra boken har Svea äter en fräsch färgskala mot lugn grå bakgrund. Jessica Lindholms illustrationer är enkla,  men ändå detaljrika. Boken avslutas med en storyline, en bildserie där bokens bilder upprepas.

Boken passar bra för barn i åldern 1-3 år. Fler böcker i serien är på gång!

Vill du vinna ett exemplar av Svea äter? Förlaget har gett mig ett extra ex som jag delar med mig av. Lämna bara en kommentar till det här inlägget och tipsa författaren om fler titlar som skulle kunna passa i den här serien. Jag lottar ut boken bland deltagarna på söndag efter klockan 20.

Svea äter
Författare: Linda Palm
ISBN: 9789174431087
Förlag: Turbine (2013)
Finns t.ex. hos Bokus eller Adlibris

4 kommentarer:

 1. Åh de skulle vara skoj att få ett ex till min förskola. Titlar på olika böcker hmm SVEA UTFORSKAR , SVEA OCH DRÖMMAR, SVEA FÖLJER HJÄRTAT .....

  SvaraRadera
 2. Svea får ett syskon,Svea är mörkrädd,Sveas nya glasögon,Sveas nya kompis ,Har aldrig kommit i kontakt med Svea böckerna,vilket jag gärna vill,läser ofta ock mycket för mina 4 barnbarn.
  evaflood@telia.com

  SvaraRadera
 3. Svea flyttar, Svea borstar tänderna

  SvaraRadera
 4. Jag är en gammelfaster till ett helt gäng med barn, närmare sex stycken. Och jag tror böcker inte är högprioriterat därför deltar jag.
  Mia

  SvaraRadera