tisdag 1 juli 2014

Gone Girl

Men jösses, så spännande det här var! Alla pratade länge om Gone Girl av Gillian Flynn och till slut läste även jag. På engelska som jag blivit rekommenderad. Vilken nagelbitare!

Handlingen beskrivs så här av det svenska förlaget Modernista:
"Nick och Amy Dunne är paret som har allt. De är charmiga, smarta och framgångsrika. Efter några hektiska år i New York slår de sig ner i en liten småstad i Missouri. Men den nya tillvaron blir inte som de tänkt sig och snart avlöser grälen varandra.
På morgonen till deras femte bröllopsdag är Amy plötsligt försvunnen. I parets villa finns tydliga spår av våldsam strid. Misstankar faller snabbt på Nick, som bedyrar sin oskuld och gör vad han kan för att få polis och media på andra spår. Amys dagbok ger dock en bild av Nick som är allt annat än sympatisk. Men är han verkligen en mördare? Å andra sidan: Om han är oskyldig, var är Amy?"

Det här är skickligt berättat och det är en mycket smart och utstuderad "plot", som är svår att återberätta utan att avslöja för mycket. Jag ser fram emot att läsa mer av Gillian Flynn!

3 kommentarer:

  1. Jag har läst både denna och Mörka platser och tycker lika bra om båda. Längtar efter att ytterligare en bok med Flynn skall komma ut i svensk översättning till hösten.

    SvaraRadera