onsdag 2 juli 2014

Var är Alaska?

Var är Alaska? är John Greens debutroman. Ni vet den John Green som skrivit "Förr eller senare exploderar jag". Den boken hyllades av alla - även mig - så det är klart att jag var nyfiken på denna också.

"Miles Halter är nöjd med att lämna sitt trista liv bakom sig: föräldrar, high school och ytliga bekanta. Han ska börja på internatskolan Culver Creek i Alabama och ser fram emot allt nytt som detta för med sig. Han vill börja om på nytt med sitt liv. Och visst förändras hans liv. Han får nya vänner som lär honom nya ovanor. Och han träffar Alaska Young - den smartaste, roligaste och snyggaste tjej han någonsin sett. Hon kommer att förändra hans liv mer än han någonsin kan ana den där stekheta dagen då han för första gången kliver in i hennes stökiga rum."

Ja, ni förstår konceptet - internatskolemiljö, hitta sig själv, den coola ouppnåeliga tjejen osv. Det funkar, men det känns ändå bara OK. Men han behövde kanske värma upp med den här berättelsen för att sedan kunna skriva "Förr eller senare exploderar jag".

2 kommentarer: