tisdag 8 november 2016

Störst av allt

Störst av allt av Malin Persson Giolito är en bok som hyllats av så många, så det var med rejält höga förväntningar jag började läsa boken som för mig var lite trög i starten.

Det är spännande att läsa om hur en skolskjutning på det fina Djursholms allmänna gymnasium inte bara tar livet av fem ungdomar och en lärare, utan vänder upp och ner på hela världsbilden i den välbärgade området.

Boken berättas helt ur den artonåriga Majas perspektiv när hon ställs inför rätta för mord och medhjälp till mord. Boken ha fått märkningen "rättegångsthriller" och det är en passande beskrivning, då mycket av boken handling utspelas i rättssalen och tar upp de olika momenten i en rättegång. Men det är också en bok och skuld och förtvivlan. Om vem som bär ansvaret när allt går åt helvete och som väcker tanken på om det finns någon försoning.

För mig var den inte riktigt så fantastisk som många andra verkar tycka att den är, men jag läser ändå jag vidare i denna välskrivna, spännande och gripande berättelse.

Störst av allt: en rättegångsthriller 
Författare: Malin Persson Giolito
Förlag: Wahlström & Widstrand (2016)
ISBN: 9789146232414
Finns t.ex. hos Bokus eller Adlibris

4 kommentarer:

 1. Risken när man läser något som andra hyllar är att man blir besviken, förväntningarna är så stora. Jag har inte läst denna ännu, men ska definitivt göra det framöver.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, visst är det så. Men absolut läsvärd!

   Radera
 2. Nja, jag gillade den inte alls men många andra är ju stormförtjusta.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alla behöver ju inte tycka samma som tur är.

   Radera