tisdag 25 februari 2014

Ängeln på Malmskillnadsgatan

Rec. ex. från Libris förlag - tack!
Den finns på Bokus och Adlibris.
Elise Lindqvist hjälper några av dem som är allra mest utsatta. Varje fredagskväll står hon och ett team från St:a Clara kyrka på Malmskillnadsgatan och delar ut kaffe, kläder och kramar till de prostituerade kvinnor som jobbar där. Hon har blivit som en mor för många av dem och hon förstår mer än något annan deras situation. Hon blev utnyttjad som barn och blev lurad in i prostituerad i tonåren. Därefter följde ett hårt liv med missbruk och sjukdom, men det vände när Elise för 17 år sedan blev frälst.

Nu ägnar hon stora delar av sin tid till att hjälpa de kvinnor och flickor som nästan ingen annan bryr sig om. Elise berättade för första gången sin historia i ett sommarprat och efter det skrevs denna bok i samarbete med Antima Linjer.

Ängeln på Malmskillnadsgatan är en berättelse som är omskakande. Både Elises egen historia och det hon berättar om kvinnorna hon möter på gatan är svår att värja sig emot. Otäcka saker som berättas utan omskrivningar går rakt in i hjärtat.
Elise Lindqvist är en otroligt stark person och en förebild. För henne är det så självklart att hjälpa. Och det borde det ju vara för oss alla.

4 kommentarer:

  1. Åh denna vill jag gärna läsa. Den verkar så bra!!

    SvaraRadera
  2. Ja, det tycker jag absolut att du ska göra.

    SvaraRadera
  3. Oj, den låter bra och har en vän som nog skulle vilja ha just den i present!

    SvaraRadera