söndag 10 februari 2013

Böcker A-Ö: N

Ännu en bokstav i utmaningen Böcker A-Ö.

Veckans bokstav är N. Utmaningen är att nämna en bok, en författare samt en karaktär på bokstaven. Någon som ni gillar, avskyr, skrattar åt, gråter till, skräms av. Ja, listan kan göras lång men motivera ditt val så vi vet om det är något vi ska testa eller strunta i.

Bok på N:
Naiv. Super. av Erlend Loe. Både för att att det var den första boken på N som jag hittade i bokhyllan. Men också för att det är en  härligt dråplig historia.

Författare på N:
Jag gillar Håkan Nesser. Han är en bra historieberättare. Böckerna om kommissarie Barbarotti gillar jag speciellt mycket.

Litterär karaktär på N:
Nora Johansson är huvudpersonen i boken Ursäkta att man vill bli lite älskad av Johanna Thydell. Det är en oläst bok i min hylla, men jag ser fram emot att läsa den och att få veta mer om Noras fantastiska liv.

4 kommentarer:

 1. Jag gillade oxå Naiv.Super. jättemycket :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är den kul.
   Trevlig att du tittade in :)

   Radera
 2. Den där Naiv Super har jag fått för mig att jag inte skulle tycka om, men jag kanske har fel. Den hyllades mycket av en av mina vänner och vi har inte lika boksmak alls, så jag valde att dissa den oläst. Usch, så får man ju inte göra... :-)

  SvaraRadera