måndag 11 februari 2013

Vad är en bra bokblogg?

För länge sedan fick jag den frågan här på bloggen. Det är inte så lätt att svara på. Det är inte helt glasklart för mig varför jag fastnar för en blogg.

Jag tror dock att det har att göra med en personlig ton - att bokbloggaren också bjuder lite på sig själv mellan bokinläggen och att personen kopplar ihop sin läsupplevelse med personliga betraktelser. Jag vill inte bara veta att en bok är bra eller dålig - jag vill veta varför den är bra eller dålig.

Att jag fastnar för bloggare som har en ganska blandad smak är nog ingen slump. Det har jag själv och jag gillar att läsa om många olika typer av böcker. Det är också trevligast om det på bloggen finns en blandning av recensioner och andra typer av bokrealterade inlägg - gärna boknördigt ;)

Sedan uppskattar jag - och det gäller för alla typer av bloggar - en blogg som uppdateras ofta (gärna varje dag) och en bloggare som tar sig tid att svara på kommentarer.

Vad är en bra bokblogg för dig?

10 kommentarer:

 1. Det är en svår fråga att besvara. Jag läser en del bokbloggar och de är rätt olika. En sak som jag gillar är i alla fall att bloggaren läser blandade genrer. För nischat och jag tappar intresset eftersom jag själv läser rätt blandat.

  SvaraRadera
 2. Jag håller med i allt du skriver. För min del behöver jag inte alls gilla samma böcker, det kan snarare kännas intressant att få läsa om andra typer av böcker - även om jag inte vill läsa dem själv.

  Jag faller också för språket. Jag behöver någon form av stimulans, kanske en personlig ton, för att jag ska vilja följa. Jag fastnar ganska lätt om jag gillar bloggarens sät att skriva. Det är nog det viktigaste för mig.

  Och att svara på kommentarer är viktigt - inte alla, alltid - men annars känner man sig liksom inte välkommen. Ingen mening att kommentera om man aldrig någonsin får ett svar tillbaka.

  Intressant inlägg. Det startade igång många tankar hos mig. Kanske får spinna vidare om det i min egen blogg... :-)

  Åh... en sak till. När en bloggare blir som en gammal vän som man följt länge stannar man ju också kvar just för att det känns som en kär vän. Som du tex. :-)

  SvaraRadera
 3. Tack, så sött av dig att säga så * rodnar *
  Jag känner samma sak.

  Spinn vidare du!

  SvaraRadera
 4. Intressant inlägg att läsa för mig som inte hållit på och bokbloggat så länge.
  Själv gillar jag oxå att läsa bloggar som blandar olika typer av böcker, för även jag blandar hej vilt i mitt läsande. Blir intressantare och ett större perspektiv då tycker jag.

  SvaraRadera
 5. Håller med dig i varenda mening!

  ...och så läste jag visst en ganska muppig bok om böcker: http://bokoholist.wordpress.com/2013/02/12/men-hur-usel-kan-den-vara-tankte-jag/

  Ha så kul på söndag! Du kommer bl a att träffa Suzann som är en av mina bästa vänner.

  SvaraRadera
 6. :-)

  Tack för länk till bok-boken.

  Ser fram emot Göteborgsturen och att träffa de andra ambassadörerna. Skoj att du och Susanne är vänner.

  SvaraRadera
 7. Intressant inlägg! Jag fastnar nog för en blogg av samma skäl. :)

  SvaraRadera