torsdag 31 mars 2016

Den osynlige mannen från Salem

Den osynlige mannen från Salem är min första bekantskap med Christoffer Carlssons deckare. Jag har hört mycket bra om dem och jag blev inte besviken. Det här är en hårdkokt deckare med bra driv i berättelsen. Jag gillar också när deckarförfattare är bra på att bygga karaktärer och det tycker jag Christoffer Carlsson lyckas bra med.

Den avstängde polisen Leo Junker är en slags antihjälte som inte kan låta bli att lägga sig i polisutredningen om ett mord som skett i fastigheten där han bor. Han vet att han inte får eller bör göra det - han är långtifrån stabil efter en allvarlig incident som slutade med att han av misstag sköt en kollega.

Mördaren verkar dock vara någon som känner honom och när utredningen för honom tillbaka till sin ungdomstid i Salem drar han sig inte för att gå utanför lagen för att få tag i en person som har tagit till alla medel för att nästan bli osynlig.

Den här boken läste jag som en del av utmaningen #hyllvärmare2016 och den har stått i bokhyllan länge.

Den osynlige mannen från Salem
Författare: Christoffer Carlsson
Förlag: Pocketförlaget (2013)
ISBN: 9789175790053
Finns t.ex. hos Bokus eller Adlibris

6 kommentarer:

  1. Denna har jag stående i bokhyllan. Börjar nog bli dags för att läsa den! :)

    SvaraRadera
  2. Jag har bara läst en bok av Christoffer Carlsson (något om en enögd kanin), som jag tyckte väldigt mycket om och har hela den här serien om Leo Junker stående oläst :)

    SvaraRadera
  3. Jag har läst alla tre om Leo Junker. Gillar verkligen Christoffer Carlssons berättarstil och är fascinerad av hans skrivardisciplin. Dessutom är vi lite bekanta sedan ett författarbesök i Kungsbacka. Av någon underlig anledning var vi bara fyra-fem i publiken, så det blev som en fikaträff :-)

    SvaraRadera