onsdag 30 mars 2016

Det lilla bageriet på strandpromenaden

Månadens bok på #boktwitt
Det lilla bageriet på strandpromenaden av Jenny Colgan är en lättsam och söt bok om en kvinna som startar ett nytt liv i en liten övergiven fiskeort i Cornwall.

Pollys företag har gått i konkurs, hennes förhållande har spruckit och hon måste sälja sin flotta lägenhet. Det enda boendet hon har råd med är den minst sagt slitna övervåningen på ett nedlagt bageri. Omställningen är svår och det blir inte bättre av hon gör sig osams med sin hyresvärdinna Mrs Manse genom att börja baka bröd och konkurrera med hennes bageri.

Snart får hon dock vänner i den vänlige fiskaren Tarnie och hans besättning, den bistre biodlaren Huckle och - inte minst - lunnefågeln Neil. Polly börjar långsamt känna sig allt mer hemma i den lilla byn, men hon måste hitta ett sätt att försörja sig.

Ja, ni förstår upplägget och det är inte svårt att räkna ut vad som händer. Det är en berättelse som innehåller kärlek, sorg och förvecklingar. Boken är en klassiska "starta om"-story och en kärleksförklaring till småstadslivet och goda råvaror.

Jag har tidigare läst Christmas at the Cupcake Café av samma författare och jag måste säga att jag föredrar att läsa Colgan på engelska för en del översättningar blir riktigt jobbiga - till exempel blir det charmigt oförargliga brittiska "love" översatt till"gullet" och det låter inte bra.

Det är i alla fall trivsamt, rart och perfekt för en stunds verklighetsflykt.

Det lilla bageriet på strandpromenaden
Författare: Jenny Colgan
Förlag: Massolit (2015)
ISBN: 9789187783944
Finns t.ex. hos Bokus eller Adlibris

6 kommentarer:

 1. Åh, den här måste jag ta och läsa snart.

  SvaraRadera
 2. Är en anglofil och har denna bok på min läsalista redan. "Gullet" burrrr - gillas ej. Ska nog läsa den på engelska. Christmas at the Cupcake Café får vänta till december. Namnet får 5 cupcakes av 5

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dags att läsa? ;) Och ja, cupcake-boken passar absolut bäst att läsa till jul.

   Radera
 3. Läste en Colganserie i höstas och älskade så den här vill jag läsa - men kanske på engelska då ;-)

  SvaraRadera