tisdag 22 mars 2016

Förvara smart

Rec.ex. från Semic - tack!
Jag följer sedan årsskiftet en utmaning på bloggen Förvaringsdrottningen som går ut på att man genom ett uppdrag i veckan ska rensa ut och organisera i sitt hem. Det har varit väldigt roligt och det känns hanterligt att ta tag i många av de "röror" som oundvikligen samlas i ett hem, när man gör det i små portioner.

Bakom bloggen finns Paulina Draganja och hon har nyligen också gett ut bok på temat smart förvaring. I boken Förvara smart går författaren igenom rum för rum och ger praktiska och konkreta tips om hur man kan anpassa och förbättra sin förvaring.

Jag uppskattar mycket att inte alla tips bygger på dyra köpta förvaringslösningar, utan visar att man kan använda allt möjligt för att avdela och strukturera t.ex. inne i en låda.  I en dold förvaring behöver det kanske inte alltid vara supersnyggt, utan förvaring handlar framförallt om struktur och logik.

Sedan är många av bilderna i boken snygga och det skadar ju inte med lite glam när det kommer till ett sådant här ämne. Jag gillar också bilderna på författaren själv - hon är riktigt uppklädd och stylad på bilderna där hon till synes är i full färd med att organisera och det känns som hon gör det med glimten i ögat.

Vissa av tipsen känns självklara för mig, men är det kanske inte för någon annan. Andra saker känns konstiga och är inte något jag kommer att använda mig av. Men många tips är smarta och ger en liten aha-känsla. Den här boken är bra på det sättet att det känns lätt för mig att ta till mig det som passar just mitt hem och min familj (och strunta i det andra). Det än bok att inspireras av och att plocka "godbitarna" ur.


Förvara smart: organisera ditt hem
Författare: Paulina Draganja
Förlag: Semic (2015)
ISBN: 9789155262723
Finnst.ex. hos Bokus eller Adlibris

2 kommentarer:

  1. Tack så mycket för recensionen - mycket kul att läsa vad du tyckte och fick ut utav boken! Och så roligt att du följer veckans uppdrag och alltid delar med dig av före- och efter- bilder!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag har tappat fart de senaste två veckorna, men snart är jag på gång igen! :)

      Radera