onsdag 7 augusti 2024

Sommarparadiset


Bild från releasefesten för boken som ordnades av Karat förlag.

Linda och hennes dotter Anna bor i Stänkvik – ett lugnt litet samhälle i Blekinge som lever upp på sommaren. Linda flyttade hem för att arbeta på sina föräldrars pensionat när hennes man omkom i en bilolycka. Den händelsen, tillsammans med en otäck upplevelse i ungdomen, har gjort henne väldigt försiktigt och hon är mycket överbeskyddande mot sin dotter. Det stillsamma livet på pensionatet passar henne bra.

När bygdens son, den berömda skådespelaren Finn Hubertus, återvänder till Stänkvik och hyr ett av de flottaste husen får såväl byns skvallertanter som tillresta paparazzis fullt upp. Linda och Finn var i samma vängrupp när de var yngre och de börjar umgås igen. För att hjälpa Finn att undvika spekulationer om hans kärleksliv, går Linda med på att låtsas vara hans flickvän och följer bland annat med honom på en glamourös galapremiär i Stockholm.

Att umgås med Finn väcker känslor hos Linda som hon inte vet hur hon ska hantera. Hon trodde inte att hon någonsin skulle våga bli förälskad i någon igen. Och hur smart är det egentligen att bli kär i en Hollywood-skådis?

Sommarparadiset av Anna Alemo är den första delen i en planerad serie om Stänkvik. Det är en bok som innehåller både humor och sorg. Huvudpersonen Linda hamnar i en hel del dråpliga situationer och kanske blir det lite för mycket ibland för min smak, men det vägs upp av de härliga miljöbeskrivningarna av det somriga Blekinge och det söta pensionatet. Det är en lättsam och somrig berättelse som passar lika bra att läsa i hängmattan en solig dag, som i soffan om det regnar.

(den här texten här tidigare publicerad på Kulturkollo)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar