måndag 26 september 2016

Ylvania - Sagan om ljusbäraren

Rec. ex. från Bonnier Carlsen - tack!
Landet Ylvania känner kanske många till från SVT:s barnprogram. Ylvania- Sagan om ljusbäraren av Ylva Hällen är fortsättningen på den berättelsen i bokform.

Den här boken utspelas många år senare. Vida Nyckelbäraren som hjälpte till att besegra ondskan i Ylvania förra gången, måste nu kalla ihop de nya beskyddarna när Master och hans onda hantlangare på nytt sprider sitt gift över landet. Fyra barn från fyra olika delar av riket. Några av dem har vetat om sitt uppdrag länge, men Alba har bott hos fosterföräldrar i vår egen verklighet och känner inte till sitt uppdrag. En magisk och skrämmande värld öppnas för henne när hon bit för bit får veta var hon kommer ifrån och vad som förväntas av henne. Alba Ljusbäraren, Stella Krigaren, Jiro Vägvisare och Adrian Tolken är magins fyra väktare och det är upp till dem att rädda Ylvania och alla dess invånare.

Ylvania - Sagan om ljusbäraren är en riktigt spännande fantasyäventyr som bitvis är riktigt otäck. Den är trots det ganska lågmält och vemodigt berättad, något som för tankarna lite till Mio, min Mio eller Bröderna Lejonhjärta. Barnen utmanas av många olika saker och måste lösa svåra uppdrag. Det är en värld full av magi och märkliga varelser. Det är inte lätt att veta vem som är vän och vem som är fiende. Det är också en berättelse om att våga tro på sig själv och betydelsen av att lita på sina vänner.

De säregna och fantasifulla illustrationerna av Marcus Gunnar Pettersson kompletterar berättelsen väl.

Ylvania: Sagan om ljusbäraren
Författare: Ylva Hällen
Illustratör: Marcus Gunnar Pettersson
Förlag: Bonnier Carlsen (2016)
ISBN: 9789163888106
Finns  t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar