onsdag 28 mars 2018

Grenar av gift

Grenar av gift av Erin Kelly har jag fått i ett bokbyte för länge sedan och har stått oläst i min bokhylla sedan dess. Nu fick den bli november månads bok i min hyllvärmar-utmaning (ligger som vanligt lite efter med bloggandet).

Boken tar sin start i London i slutet på 1990-talet. Karen är en ambitiös, men lite vilsen student och när hon möter den karismatiska Biba blir hon nästan som förtrollad och sugs in in hennes värld. Hon tillbringar allt mer tid tillsammans med Biba och hennes bror Rex hus. Det har en gång varit ett glamouröst hus, men nu är det mer eller mindre förfallet. Biba lever sitt liv i en märklig blandning av fest, flärd och misär. Det dröjer inte länge innan Karen flyttar i och hon upplever en magisk sommar - som får ett abrupt slut och två personer är döda.

Sedan hoppar boken fram 10 år i tiden så Karen och hennes 9-åriga dotter åker för att hämta Rex när han blir utsläppt från fängelset där han avtjänat ett långt straff. Sommaren de tillbringade i huset finns fortfarande mellan dem. Frågan är vad som finns framför dem?

Jag hade hört mycket gott om boken och visst tyckte jag om den också. Det förfallna huset, de dysfunktionella syskonen, Karens naiva hjältedyrkan och den lite suggestiva stämningen är helt klart  en väl sammansatt berättelse. Kanske önskar jag att jag hade blivit lite mer engagerad och berörd av huvudpersonerna, men det är helt klart en underhållande läsupplevelse.

Grenar av gift
Författare: Erin Kelly
Förlag: Damm (2012)
ISBN: 9789173518437
Finns t.ex. hos Bokus eller Adlibris

4 kommentarer:

  1. Den har jag faktiskt stående oläst här, har hört en del bra om den :)

    SvaraRadera
  2. Den här läste vi i min bokcirkel. Den var intressant att diskutera! :)

    SvaraRadera