fredag 9 mars 2018

Kalla mig Amanda

Jag vann boken Kalla mig Amanda i en utlottning som författaren Josefin Sandblom hade på Instagram. Ja, eller rättare sagt - jag vann två, men den ena var till min syster.

Boken handlar om ett gäng kvinnor som har tröttnat på dejtingscenen i lilla Motala och definitivt på att buffliga män de träffar. De bestämmer sig för att starta en anonym blogg där de i dräpande inlägg hänger ut otrogna män i syfte att sätta dig dem och att varna andra kvinnor för dem. De bidrar alla tre med erfarenheter på bloggen, men under en pseudonym men det är framförallt Lilly som kombinerar sitt jobb på ett lekland med att författa inläggen.

Parallellt finns också berättelsen om tvåbarnsmamman Viktoria som precis blivit både ensamstående och arbetslös. Hon har ingen lust att börja dejta igen, men hennes vänner tjatar på henne tills hon till slut ger upp och bestämmer sig för att göra ett försök.

Josefin Sandblom är inte en författare som drar sig för att skriva om sex. Här finns flera heta "sexscener" och det är uppfriskande att läsa att det är tjejerna som tar för sig. Det är roligt att handlingen är förlagd till en mindre stad, för det blir mer intressant med den här skildringen på en plats där människor har större chans - eller risk - att stöta på varandra. Killarna kommer inte undan med vilka fasoner som helst när fler fler börjar följa bloggen. Och det blir ett spänningsmoment - hur länge kan tjejerna hålla sina identiteter bakom bloggen hemliga innan de avslöjas?

Kalla mig Amanda är en pigg och lättsam bok med småtrevlig dialog och kaxiga tjejer.

Kalla mig Amanda
Författare: Josefine Sandblom
Förlag: Bokförlaget SOL (2017)
ISBN: 9789188611031
Finns t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar