torsdag 8 mars 2018

My som i @my_story

Jag har inte läst något av Åsa Bonelli tidigare, men när jag hittade My som i @my_story i min Storytel-app och när vi nu har chicklit-tema på Kulturkollo så tänkte jag att den passade bra.

Boken handlar om My som är en känd influencer. Hon lever sitt liv ständigt uppkopplad och festar ofta och gärna. En morgon efter en mycket hård festkväll vaknar hon upp till en intervention. Det är hennes föräldrar och syster samt bästa vännen Lukas som sätter hårt mot hårt. De skickar iväg my till en av mammans vänner som driver ett hundstall på landsbygden i Italien.

Först tänker My att det kanske inte kommer att bli så tokigt med lite solsemester i Toscana, men när hon inser att hon inte bara förväntas leva helt nykter utan dessutom helt nedkopplad får hon panik. Att inte ha tillgång till Internet och sociala medier är tusen gånger värre för My än att avstå alkohol. När hon också inser att hon förväntas arbeta på hundstallet med de illaluktande och dreglande hundarna känns det som om hon har hamnat i en mardröm.

Trots den negativa inställningen till livet på gården och inte minst till hundarna kan hon inte låta bli att fästa sig så smått vid dem – framförallt vid den svarta cockerspanieltiken Penny. I frånvaro av fester och den eviga jakten på likes tvingas My att fundera över vem hon är och vad hon vill med sitt liv. Kanske har hennes till synes glamourösa liv varit ganska tomt egentligen.

My som i @my_story är en klassisk ”finna sig själv”-berättelse med flera bekanta komponenter – att tvingas bryta upp av någon anledning, att placeras i en obekant miljö och att utmanas till att våga titta på djupet på sin egen livssituation.
Det fungerar riktigt bra i Åsa Bonellis tappning. My är från början inte någon jättesympatisk person, men hon växte genom berättelsen. Möjligen går hennes ”rehab” lite för lätt med endast ett bakslag, men miljön är charmig och det är befriande att lösningen på problemen för My inte är en man (även om det så klart finns ett kärleksintresse). Är du ute efter lättsam underhållningsläsning så passar den här boken utmärkt.

My som i @my_story
Författare: Åsa Bonelli
Förlag: Word Audio Publishing (2018)
ISBN: 9789175239897
Finns t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar