fredag 2 oktober 2015

Böcker i korthet

Dags att beta av några böcker i högen av obloggade böcker. Kör några inlägg i twitterstil.

Vi av David Nicholls

Handling på (ca) 140 tecken: 
Douglas bli chockad när hands fru berättar att hon vill flytta ifrån honom och den planerade familjesemestern med sonen är i fara. De bestämmer sig dock för att resa ändå och Douglas gör det till sin livsuppgift att vinna tillbaka sin fru och sonens respekt,

Omdöme på (ca) 140 tecken: 
David Nicholls har en förmåga att skriva "feel good-feel bad"-berättelser som engagerar och roar. Douglas är inte en särskilt sympatisk person, och dessutom ganska sorgligt, men jag kan ändå inte låta bli att heja på honom. Underhållande läsning.


Kvinnan på övervåningen av Claire Messud

Handling på (ca) 140 tecken: 
Nora är en ensamstående kvinna i 40-årsåldern. Hon jobbar som lärare, men är inte särskilt förtjust i sitt jobb, utan ångrar att hon inte vågade satsa på en karriär som konstnär. När den lille pojken Reza börjar i hennes klass blir hon inte bara charmad av honom utan av hela hans karismatiska familj.

Omdöme på (ca) 140 tecken:
Noras blir inte bara charad, utan i det närmaste förälskad i hela familjen och inte minst i Serena som är konstnär. Noras sårbarhet i mötet med familjen och hennes längtan efter ett sammanhang är gripande och sorglig. Jag tyckte mycket om den här boken.Konsten att ha sjukt låga förväntningar av Åsa Asptjärn

Handling på (ca) 140 tecken: 
Emanuel Kents filosofi är: sänk förväntningarna. Punkt. Är dina förhoppningar och förväntningar noll så kan du inte bli besviken. Men kanske finns det ändå lite mer i livet än att hänga med kompisen Tore?

Omdöme på (ca) 140 tecken:
Klassisk tonårsberättelse där huvudpersonen sviker en vän för att få hänga med det coola gänget och sedan försöker rädda situationen. Emanuel Kent är en ganska tragisk figur, men författaren skriver honom med värme och humor. Ändå blev jag inte superförtjust i den här boken.
Grand final i skojarbranschen av Kerstin Ekman

Handling på (ca) 140 tecken: 
En mycket känd författarinna kallas in på sitt förlag där de är förbryllade det självbiografiska manus hon skickat in. Ett manus som innehåller allt annat än smickrade avslöjanden. Vill hon verkligen publicera det? Författarinnan har dock aldrig hört talas om det manuset förut.

Omdöme på (ca) 140 tecken:
Jag gillar Kerstin Ekman väldigt mycket och idén till den här boken är otroligt rolig. Det är en sk. autofiktion och den spekulerar i huruvida hon skrivit böckerna själv. Det är riktigt smart berättat. Rekommenderas!

Jag läste den här boken som en del av min sommarbingoutmaning och jag kryssade "About books, bookstores or publishing".

2 kommentarer:

  1. Jag har också läst Konsten att ha sjukt låga förväntningar alldeles nyss. Tyckte också att den var skriven med humor och värme och jag gillade den väldigt mycket men det där lilla extra för att få en femma i betyg av mig saknade den.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, precis. Det lilla extra saknade, men vet inte riktigt vad.

      Radera