torsdag 15 oktober 2015

Tre mellanåldersböcker

Jag har läst tre böcker för mellanåldern som jag fått som rec. ex. av Idus förlag - tack!

Dolda tecken 
Författare: Emma Askling 
Förlag: Idus (2015) 
ISBN: 9789175772295 
Finns t.ex. hos Bokus eller Adlibris
Dolda tecken av Emma Askling är en spännande berättelse om ett gammalt hus som bär på en hemlighet. Fabians familj har ärvt ett hus från en släkting och Fabian får motvilligt finna sig i att tillbringa sportlovet där istället för i skidbacken. Inte blir det bättre av att hans föräldrar bjuder med Julia, den nya tjejen i Fabians klass, att fira sportlov tillsammans med dig. När det börjar hända oförklarliga saker i huset, som kallas Villa Fridhem och de får höra att det sägs att det spökar där, börjar barnen undersöka om ryktet är sant. Och varför är huset fullt av överkryssade fredstecken?

Jag tyckte mycket boken som är en blandning av deckare och spökhistoria. En smula historia får läsaren också på köpet och författaren får även med en liten sidoberättelse om fosterbarn, som smälter in bra i boken och är betydelsefull i sin blygsamhet.

Jag har tidigare läst Det övergivna huset av samma författare.
Anna Tizianna
På viktigt uppdrag i New York 
Författare: Emma Fäldt 
Illustratör: Josephine Nicander
Förlag: Idus (2015)
 ISBN: 9789175772141
Finns t.ex. hos Bokus eller Adlibris
Anna Tizianna: På viktigt uppdrag i New York av Emma Fäldt är en liten detektivhistoria, men utan att någon begått ett brott. Anna Tizinna ska resa till New York med sin familj och går med på att hjälpa sin buttre granne att hitta en person som han kände för länge sedan. Anna ska försöka hitta personen med bara ett namn och en 60 år gamma adress i jättestaden NY och lämna över ett brev som grannen aldrig skickade.

En söt och varm berättelse om kärlek, hopp och vänskap. Det är den andra boken om Anna Tizianna.

Voodookvinnans hemlighet 
Författare: Åsa Öhnell 
Förlag: Idus (2015) 
ISBN: 9789175772219
Finns t.ex. hos Bokus eller Adlibris
En riktigt fin liten deckare för den unge läsaren är Voodookvinnans hemlighet av Åsa Öhnell. Flickorna Klara och Bella är på semester i Karibien med sina familjer. Hotellet de bor på drabbas av märkliga saker och det ryktas om att hotellet är utsatt för svart magi - voodoo. Bella är den modiga och Klara den försiktiga, men de kompletterar varandra bra och de är vana vid att det händer saker omkring dem. Tillsammans bestämmer de sig för att ta reda på sanningen bakom de märkliga händelserna.

Boken är spännande, lagom läskig och har bra driv i läsningen. Det är den femte boken om Klarabelladeckarna och jag har tidigare läst Droppstensgrottans hemlighet.


2 kommentarer:

 1. Tack för att du läst och recenserat min bok Anna Tizianna -På viktigt uppdrag i New York. Jag blev glad för dina ord.
  Med vänlig hälsning, Emma Fäldt

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack själv. Ser fram emot att läsa den för mina barn när de blir lite större.

   Radera