onsdag 12 oktober 2016

Barnbokstema: Kattguden

Boken har jag fått av författaren - tack!
Kattguden av Ingerun Sjösvärd är en spännande fantasyberättelse om den 11-årige pojken Liam som plötsligt befinner sig mitt i ett märkligt händelseförlopp. Den lilla orten där han bor verkar närmast invaderad av katter och de söker sig till huset där han bor. Liam tycker att de är obehagliga och det sticker i hela hans kropp när de är i närheten.
Hans granne Olle börjar bete sig märkligare och märkligare och istället för att lägga sin tid på fotbollsträningen och den viktiga matchen dras Liam in i ett skrämmande och oväntat äventyr som sträcker sig långt tillbaka i historien, ända till det forna Egypten.

Det här är en berättelse som vinner på att man inte vet alltför mycket om handlingen i förskott, så jag vill inte avslöja för många detaljer, men det är när Liam upptäcker att han förstår vad katterna säger som det börjar bli riktigt spännande. Tack vare vänskapen mellan Liam och Olle, ett märkligt gammalt smycke och Liams viljestyrka lyckad de rädda staden, och kanske världen, från att tas över av onda krafter. Det här är en berättelse med lagom mycket spänning och bra läsdriv. Jag gillar den här smygande känslan av att något är riktigt fel och jag uppskattar inslagen av historia och egyptisk mytologi.

Frågan är om jag någonsin kommer att se på katter på samma sätt igen?


Kattguden
Författare: Ingerun Sjösvärd
Förlag: Mrs Seasword (2016)
ISBN: 9789176839737
Finns t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar