tisdag 4 oktober 2016

Breven från ön

Rec,ex, från Bazar förlag - tack!
Breven från ön av Jessica Brockmole är en kärleksroman som spänner över två världskrig.

I början av 1900-talet får poeten Elspeth ett brev från en beundrare i USA. Hon bor isolerad på  ön Skye utanför Skottlands kust. Livet där ge inte så stor stimulans och breven blir ljusglimtar i vardagen. Elspeth och David utvecklar en djup vänskap och sedan också förälskelse, trots att Elspeth är gift. När David anmäler sig som volontär i första världskriget fortsätter brevväxlingen men i Elspeths brev syns allt större oro och breven från David kommer allt glesare.

Mitt under andra världskriget får vi följa Elspeths dotter Margaret. Hon har förälskat sig i en pilot vid brittiska flyget trots sin mors förmaningar om risken att förälska sig i en militär mitt under ett krig. När Elspeth försvinner modern utan ett spår vid ett bombanfall försöker Margaret med hjälp av ett kvarlämnat brev hitta sin mor, men hon hittar en historia som hon aldrig hade kunnat ana.

Boken är skriven helt som en brevroman och det är jag ganska förtjust i. I vissa sådana romaner får man bara läsa den ena halvan av brevväxlingen, men här får man ta del av båda sidor och det gör att berättelsen blir ganska komplett. Boken är dock välkonstruerad och spänningen byggs upp på ett effektivt sätt. En trevlig bekantskap!

Breven från ön
Författare: Jessica Brockmole
Förlag: Bazar (2016)
ISBN: 9789170283697
Finns t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar