lördag 15 oktober 2016

Döden den bitterbleka

Rec.ex. från författare och
Bokfabriken - tack!
Bryter in här under min temavecka med en aktuell spänningsroman som landar i bokhandeln idag.

Jag träffade Anne-Marie Schjetlein helt kort på bokmässan, men hade turen att få med mig hennes senaste deckare Döden den bitterbleka.

Nu har jag läst den och fy vilken otäck bok det var!

Jag har tidigare läst Döden kvittar det lika av samma författare och det här är till viss del en fortsättning på den boken. I centrum av berättelsen finns Andreas som arbetar som läkare på Halmstad lasarett. Sedan hans fru omkommit försöker han få vardagen att fungera tillsammans med sina två barn. Det är ett pussel, men han har god hjälp av sin granne Stina.

När fler fall av bortrövade och skadade barn uppdagas blir det tydligt att en pedofil härja i staden. Det otäcka kommer Andreas extra nära då han dels möter och behandlar de skadade barnen och dels oroar sig för att hans egna barn ska råka illa ut. Dessutom vet han att det  finns en person som verkligen vill honom illa.

Det är alltid otroligt jobbigt att läsa böcker där barn far illa och författaren bygger verkligen upp stämningen på ett otäckt sätt genom att också ge läsaren inblick i hur pedofilen tänker. Boken har ganska korta kapitel och berättarperspektivet växlar mellan olika personer. Det gör att läsningen drivs framåt på ett effektivt sätt mot det dramatiska slutet. Bortsett från att jag ibland tycket att författaren lägger lite för mycket tid på att beskriva de kvinnliga karaktärernas utseende och att det i de flesta fall inte är särskilt viktigt för handlingen, så funkade den här boken som utmärkt spänningsläsning!


Döden den bitterbleka
Författare: Anne-Marie Schjetlein
Förlag: Bokfabriken (2016)
ISBN: 9789176293461
Finns t.ex. hos Bokus eller Adlibris

2 kommentarer:

  1. Jag hoppas att den här boken dyker upp i min låda inom det närmaste, är så nyfiken på den :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hoppas du gillar! Läste du den första också?

      Radera