måndag 10 oktober 2016

Barnbokstema: Lättläst

Rec.ex. från författaren och  Nypon förlag - tack!
Dessa två fina lättlästa böcker passade perfekt för min 8-åring. Båda är skrivna av Ann-Charlotte Ekensten.

Mer än bra fotboll handlar om Erik som känner sig avundsjuk på sin kompis Love som både är bra på fotboll och vågar prata med tjejer. Erik vet han inte hur han ska hantera sin avundsjuka och det leder till att kompisarna blir ovänner. Men Erik är ju bra på andra saker, men det tar ett tag innan Love lyckas övertyga sin vän om det.

Den tänkta målgruppen till denna bok är ca. 9 år, så det blir lite lagom mycket text att bita i. Det är också intressant att prata efteråt om att man kan vara bra på olika saker och att det är något positivt. Jag gillar också de tuffa och färgstarka illustrationerna av Sofia Falkenhem.

Djurdoktorn: Linus och Leo är bok nummer två om Linus och hans mamma som är veterinär. I den här boken får han följa till djurparken när ett lejon behöver vård. Det blir ett spännande möte. Texten i dessa böcker är ingen utmaning för min dotter, men hon tycker mycket om både den här och den första boken Linus och Tim. Carolina Ståhlberg lite manga-inspirerade illustrationer är läckra och jag tror ämnet tilltalar många barn. Dottern har precis deklarerat att hon inte ska bli författare längre när hon blir stor, utan veterinär.


Mer än bara fotboll
Författare: Ann-Charlotte Ekensten
Illustratör: Sofia Falkenhem
Förlag: Nypon (2016)
ISBN: 9789175676081
Finns t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Djurdoktorn: Linus och Leo
Författare: Ann-Charlotte Ekensten
Illustratör: Carolina Ståhlberg
Förlag: Nypon (2016)
ISBN: 9789175675473
Finns t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar