lördag 28 januari 2017

Medan jag var ung: ego-historia från 1900-talet

Medan jag var ung  är Yvonne Hirdmans självbiografi och den var januariboken i min bokcirkel där vi just nu läser just biografier.

Jag har ingen tidigare relation till Yvonne Hirdman när jag börjar läsa - jag har hört namnet, men inte mycket mer än så. Min känsla vid läsningen av boken är att jag borde veta mer om kvinno- och genushistorikern Yvonne Hirman sedan tidigare, men hon har helt gått mig förbi. Jag känner att jag borde vara intresserad av  kvinno- och genushistorikern Yvonne Hirman, men det är jag inte. Jag blir det inte av boken som jag upplever som alltför spretig och pladdrig för att fånga mitt intresse. Tyvärr.

Däremot har jag fått tips från flera personer, vars boksmak jag litar på, om att läsa Den röda grevinnan - en bok om hennes mamma, så den har åkt upp på "att läsa"-listan.

Medan jag var ung: ego-historia från 1900-talet
Författare: Yvonne Hirdman
Förlag: Ordfront (2015)
ISBN: 9789170378164
Finns t.ex. hos Bokus eller Adlibris

3 kommentarer:

 1. Jag har ju nu läst båda, och tyckte att Den röda grevinnan var bättre. Om det var pladdrigheten du hade emot denna så tror jag du tycker bättre om den andra. Där känns hon mer som historikern på sitt eget fält.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag ska ge den en chans. Det jag har läst om den gör mig intresserad. Hur gick snacket annars i bokcirkeln?

   Radera
  2. Nu var det ju ett tag sedan, och vi var inte så många, men vad jag minns tyckte vi att de bästa delarna var det som handlade om framväxten av kvinnohistoria/genusvetenskap. Kanske vi inte använde ordet pladdrig, men vi hade identifierat draget, och hade lite olika svårt att förhålla oss till det.

   Radera