tisdag 9 december 2014

Böcker i korthet

Dags att beta av några böcker i högen av obloggade böcker. Kör några inlägg i twitterstil.

Sophies historia av Jojo Moyes

Handling på (ca) 140 tecken: Frankrike under andra världskriget. Männen slåss vid fronten. Sofie och hennes syster försöker driva familjehotellet under allt svårare förhållanden. Ett porträtt av Sofie får stor betydelse både i dåtid och nutid.

Omdöme på (ca) 140 tecken: Stark berättelse med två parallella kvinnoöden. Om att slåss för det man älskar mest. Berättelsen i dåtid är det som berör mest. Ladda upp med näsdukar innan läsningen - gråtvarning!

Små solfåglar långt borta av Christie Watson

Handling på (ca) 140 tecken: 12-åriga Blessing och hennes familj tvingas byta ett bekvämt liv i storstaden mot en fattig tillvaro hos mormodern i en by på landet. Men de förväntas också byta religion från kristendom till islam. Krockarna blir många och Blessing har svårt att acceptera den nya situationen.

Omdöme på (ca) 140 tecken: Blessings utmanas verkligen i den nya situationen, men hittar också sitt kall när hon lärs upp av sin mormor som fungerar som en slags barnmorska. Hon blir dock förfärad när hon upptäcker att mormodern också utför omskärelse av flickor. Mycket intressant läsning som vi diskuterade flitigt i twitterbokcirkeln #boktwitt


Stenhjärtat av Katarina Wennstam

Handling på (ca) 140 tecken: Ett sexmånaders spädbarn kommer in på akuten i Stockholm i mitten av december. Misstankar väcks om att hon blivit misshandlad. Istället för att julmysa för läkarna ägna all sin uppmärksamhet åt att rädda livet på den lilla, medans polis och åklagare gör sitt bästa för att ta reda på vem som har utfört den fruktansvärda handlingen.

Omdöme på (ca) 140 tecken: Fasansfullt om spädbarnsvåld och våld i nära förhållanden. Alltid svårt att läsa om barn som far illa. Stort driv i berättelsen, men kanske något för stort fokus på polisernas privatliv.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar