måndag 19 augusti 2013

Den omöjliga kärlekens hus

Christina López Barrio är en spansk författare som tidigare skrivit ungdomsromaner. Den omöjliga kärlekens hus är hennes första vuxenroman och jag har fått den som rec ex av Bazar förlag - tack!

Den vackra Clara Laguna blir förälskad i en stilig yngling från Andalusien som kommer till hennes fattiga lilla by för att jaga. Trots att Clara är medveten om förbannelsen som vilar över kvinnorna i släkten - den förbannelse som säger att alla Lagunakvinnor kommer att svikas av den de älskar - ger hon sig in i ett förhållande med honom. När har, som förutspått, sviker henne bestämmer hon sig för att ta sitt öde i sina egna händer. Hon gör det på ett lite speciellt sätt i det hus som kommer att kallas "Villa röd".

Berättelsen stäcker sig över flera generationer Lagunakvinnor. Starka, passionerade kvinnor som var och en på sitt sätt försöker skapa en bättre tillvaro för sig själv. I baksidestexten dras paralleller till Isabel Allendes böcker. Ni var det länge sedan jag läste något av henne, men om jag minns rätt så har den här boken samma sensualitet och inslag av magisk realism. Persongalleriet är färgstarkt och skildringarna av sex såväl som matlagning är målande. Inte tokigt alls.

Den omöjliga kärlekens hus
Författare: Cristina López Barrio
ISBN: 9789170283154
Förlag: Bazar (2013)
Finns t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar