söndag 11 augusti 2013

När skönheten kom till Bro

Det har blivit något av en sommartradition att läsa en Anna Jansson-deckare i pocket. Författaren är ju väldigt produktiv, så det brukar nästan komma en ny bok i om året. Denna sommar var inget undantag.

Saxat från förlagspresentationen:

"Medeltidsveckan pågår i Visby. I Sankt Clemens ruin har ett hemligt teatersällskap intagit scenen nattetid. En dubbelgrav från 1100-talet där en ung kvinna och en äldre man vilar står i centrum. Paret har blivit brutalt mördade. Historien upprepar sig i teaterföreställningen. För att bli invigd måste Malva, sexton år, tillbringa natten i graven och sedan ta sig ut av egen kraft. Ledare för teatern är Botel, en osteologistuderande som blivit helt besatt av Malvas skönhet och av dubbelgravens gåta. För att avsluta sin D-uppsats måste han lösa mysteriet med vilka de var. Kvinnan ligger på den förnämsta platsen. De är fattigt klädda, men har båda blivit begravda som furstar. Spåren leder till Roskilde och sedan vidare till ett hemligt militärt arkiv på Gotland.
När skönheten kom till Bro är den trettonde boken i Anna Janssons populära serie om Maria Wern, som den här gången får sätta mycket på spel för att lösa Malvas gåta."

När skönheten kom till Bro är återigen en deckare med Maria Wern och hennes kollegor på Visbypolisen i huvudrollerna. Det är återigen en historia om ond bråd död mitt i det idylliska och vackra sommar-Gotland. Det är återigen en underhållande och spännande läsning. Greppen är de samma, men varför inte - när de fungerar så bra!

Jag hoppas på att kunna fortsätta min sommartradition.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar