måndag 19 augusti 2013

Bara inte du

Emma har precis flyttat hemifrån och känner sig nöjd med lägenheten och sitt arbete på ett mysigt café. Hennes mamma önskar att hon kunde satsa lite mer på sin framtid, men Emma vill njuta lite av livet och ha roligt med de bästa vännerna Markus och Ellinor. Saker och ting blir komplicerade när Ellinors pojkvän Adrian knackar på dörren en dag. Inget händer egentligen så, men båda är medvetna om att de har passerat någon slags gräns.
Emma brukar kunna vända sig till Markus med alla slags problem, men han har skaffat sig nya vänner och ett intresse för partydroger som oroar henne. Dessutom har hennes lillebror Edwin hamnat i någon slags knipa.

Emma slits mellan lojalitet till sin vän och den oemotståndliga attraktionen till Adrian. Hon får tillfälle att omvärdera sin vänskap med Markus och gör något riktigt modigt för att hjälpa sin bror.

Bara inte du av Katarina von Bredow är en bok som känns trovärdig på många sätt och skildrar så där precis hur det kan vara med saker man vill men inte borde. Saker man borde men inte vill och saker man inte är säker på vad sjutton man ska göra med över huvudtaget!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar