måndag 19 augusti 2013

Kaninhjärta

Jag läste och tokgillade Christin Ljungqvists bok Fågelbarn, så självklart måste jag ju läsa Kaninhjärta också.

Kaninhjärta är berättelsen om Mary och Anne, tvillingar med en övernaturlig förmåga. Tillsammans fungerar de som ett medium - Mary lånar ut sin kropp och sin röst till spöken och Anne hör.

När de under en sommar olovandes bor i sin pappas lägenhet i Göteborg blir de en del av en medial grupp som söker efter en liten flicka som försvunnit.

Fallet med en försvunna flickan drar systrarna åt var sitt håll, de som tidigare varit nästan samma person. Mary blir besatt av att lösa fallet, men Anne blir varnad av en spökkvinna och vill att de ska dra sig ur. Hanna, ledaren för gruppen, verkar dessutom undanhålla information för de andra i gruppen och det försvårar deras kontakt med den andra sidan.

Kaninhjärta är väldigt spännande, men det är inte nödvändigtvis det övernaturliga och spökena som är det mest spännade. Istället är det dynamiken i gruppen och den förändrade relationen mellan systrarna som fångar mitt intresse. Känslan av att allt är på väg utför i en rasande fart gör att jag läser med andan i halsen hela tiden. Verkligt bra!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar