onsdag 14 augusti 2013

Var blev du av Bernadette?

Nackdelen med att vara lat och blogga böckerna lång efter att man har läs den är att det är väldigt lätt att glömma vad de handlar om. Då får man fuska och låna beskrivningen från förlaget:

"Bernadette Fox är ökänd. Hon är en revolutionerande arkitekt som helt har slutat skapa. Hon är ett hot och en plåga för andra mammor i Seattle. Hon är hustru till datageniet Elgie Branch. Men för sin 15-åriga dotter Bee är hon inte bara mamma utan också bästa vän. När Bernadette plötsligt försvinner sammanställer Bee brev, e-postmeddelanden, officiella dokument, rektorsrapporter, hemlig korrespondens, läkarjournaler och FBI-handlingar för att hitta sin mor. Det blir till en fantastiskt rolig och gripande roman om missriktad genialitet och om relationen mellan en mor och en dotter i en absurd värld."

Det var svårt att komma in i den här boken eftersom den berättas genom brev, e-postmeddelanden, utdrag och dokument osv. Det kändes snuttifierat och det tog ett tag innan berättelsen började engagera mig. Var blev du av Bernadette? av Maria Sempel är kanske en lite märklig bok. Men den är rolig och sorglig på samma gång och när man har förstått hur den berättas så är den riktigt underhållande.

2 kommentarer:

  1. Aha, är det så den är uppbyggd! Har funderat på att läsa den, men det kanske blir en annan gång. Nu vill jag ha o-komplicerad bok som man snabbt kommer in i.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Då är nog inte denna rätt just nu ;)

      Radera