tisdag 20 augusti 2013

La Peregrina

La Peregrina är fortsättningen på Señor Peregrino av Cecilia Samartin. Jag har fått den som rec ex av Bazar förlag - tack!

Två parallella historier löper genom den här boken, precis som i den förra. Den här gången får vi Rosas berättelse, som komplement till den som Señor Peregrino delade med sig av till Jamilet. Att födas med ett vanställande födelsemärke i en liten fattig och vidskeplig by i Spanien gör att hela familjen riskerar vanära. För att skydda sin familj flyr Rosa och finner ett nytt hem hos en grupp zigenare. Hon utbildas till curandera - en slags helbrägdagörare. För att följa en vision som kommit till henne lämnar hon lägret för att vandra leden vid Santiago de Compostela. Där stöter hon så småningom på den man som vi lärt känna som Señor Peregrino.

Jamilet i sin tur känner ett starkt band till Rosa och när hon får reda på att hon också hade samma slags eldsmärke som hon själv har blir hon fast beslutet att ta reda på mer om Rosas öde.

Åh, vad jag tyckter om den här boken! Cecilia Samartin är en väldigt skicklig berättare och mixen av nutid och dåtid ger ett driv och en balans i historien som jag trivs väldigt bra med. Señor Peregrinos berättelse i förra boken var stark, men att få läsa det från Rosas perspektiv är ännu lite bättre. Men så är jag ju väldigt svar för starka kvinnoporträtt.
Jamilets intresse för Rosa och hennes beslutsamhet i att få fram sanningen engagerar mig också och jag är minst lika nyfiken på vad hon kommer att hitta.

Rekommenderas!

La Peregrina
Författare: Cecilia Samartin
ISBN: 9789170283529
Förlag: Bazar (2013)
Finns t.ex. hos Bokus eller Adlibris

5 kommentarer:

  1. Oj, så sugen jag blir på att läsa denna bok! Läste Señor Peregrino i bokklubben och gillade den väldigt mycket! Tack för tipset!

    SvaraRadera
  2. Vad kul att du tyckte så mycket om den! Fick den också hem i lådan och får kanske ta och sätta tänderna i den genast.

    SvaraRadera
  3. Tack för tips. Ska titta in på föralgets sida och se om det är något för mig.

    SvaraRadera