fredag 30 augusti 2013

2 x Sonya Sones

Jag fick de här böckerna i present av en fin kollega. Jag hade inte hört talas om dem eller författaren Sonya Sones innan. De är en slags "tvillingböcker" - man bör läsa båda två för att få hela upplevelsen.

Den första boken Vad mina vänner inte vet är Sophies berättelse. Om kärlek, om familj, om skola - men framförallt om att bli kär i någon man inte borde bli kär i men också om lyckan att hitta någon som man passar riktigt bra tillsammas med.

Den andra boken Vad min flickvän inte vet är Robins berättelse. Om kärlek, om familj, om skola - men framförallt om att kämpa mot glåpord och elakheter varje dag och om glädjen att äntligen få visa vem man egentligen är och att bli omtyckt just för det.

Böckerna är skrivna i korta kapitel, som dagboksanteckningar. Eller korta dikter. Det är fragmentariskt, men inte splittrat. Sättet att berätta gör att berättelsen inte blir stereotyp eller full av floskler, som det så lätt skulle kunna bli in en klassisk "pojke möter flicka"-story i high school miljö. Böckerna är lättlästa, men inte lättvindiga. Uppfriskande läsning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar