lördag 17 augusti 2013

Udda verklighet

Nene Ormes debutroman Udda verklighet tillhör genren urban fantasy och utspelas i ett Malmö som är både bekant och främmande.

Udda har hela sitt liv plågats av märkliga drömmar - hallucinationer kallar läkarna det. En natt råkar hon ut för något som ställer allt på sin spets. En värld som hon aldrig hade kunnat föreställa sig öppnas för henne. En värld där tid är flytande. En skrämmande värld, befolkad av hamskiftare, orakel och andra varelser med magiska förmågor. Udda får bekräftat att hon inte hallucinerar utan att hon är en sanndrömmare. Det är en egenskap som många personer skulle vilja utnyttja och Udda måste vara på sin vakt utan att riktigt veta vem som är vän eller fiende.

Jag hade sett fram emot att läsa den här boken trots att jag inte är någon ivrig fantasyläsare. Men jag hade hört mycket gott om den och det kändes extra spännande att den utspelas i Malmö. Jag tyckte om boken, men kanske inte riktigt så mycket som jag hade hoppats. Jag tror jag hade tänkt mig något mer "hårdkokt" av någon anledning. Jag fångades inte helt av karaktären Udda och blev inte uppslukad av berättelsen, utan att riktigt kunna sätta fingret på varför.

Det var dock en trevlig bekantskap och en stunds spännande underhållning.

6 kommentarer:

  1. Hade ingen aning om att den utspelar sig i Malmö, får nog faktiskt ta och kolla upp denna nu :)

    SvaraRadera
  2. Jag har tänkt flera gånger att jag måste läsa den men det har inte blivit av.

    SvaraRadera
  3. Jag föll heller inte plask för denna måste jag erkänna..

    SvaraRadera