onsdag 14 augusti 2013

Drömhjärta

Cecilia Samartins Drömhjärta är berättelsen om de båda vännerna Nora och Alicia. De växet upp under 50-talet på Kuba. Deras barndom på paradisön förändras dramatiskt när Castro kommer till makten. Noras familj flyr till USA, men Alicias familj stannar kvar. Genom brev får Nora del av hur livet på Kuba förändras och hur förtryck och fattigdom tvingar människorna till saker som tidigare varit otänkbara. När Alicia blir sjuk kan Nora inte längre hålla sig borta. Hon återvänder till Kuba för att försöka hjälpa sin vän och hennes lilla dotter. Vänskapen har bestått, men prövningarna är många för Nora och Alicia.

En del böcker går rakt in i hjärtat och det här är en sådan. Jag kunde inte mycket om Kuba innan och detta blir en verkligen tankeväckande inblick hur livet för den helt vanliga människan var. Vänskapen mellan Nora och Alicia skildras trovärdigt och varmhjärtat. Alicias öde kan inte lämna ett öga torrt.
Rekommenderas varmt!

Jag ser fram emot att lyssna på Cecilia Samartin på Bokmässan och att läsa La Peregrina som precis kommit ut på Bazar Förlag. Jag har tidigare läst Senõr Peregrino av samma författare.

4 kommentarer:

 1. Åh, denna har jag tänkt och läsa. Den verkar så bra!!

  SvaraRadera
 2. Nu har jag ju två böcker av Cecilia Samartin hemma från Bazar så borde ju ge mig på åtminstone en av dem innan Bokmässan. Den förberedande högen börjar bli hög nu ;)

  Ska kolla upp Samartins seminarie också.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gillar dem verkligen. Drömhjärta är den bästa tycker jag, men jag slukade precis La Peregrina.

   Radera